Zoeken
open monumentendag

Open Monumentendag

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Open Monumentendag 2024 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Nieuwsgierig naar ons werk? Ontdek deze bijzondere projecten die zeker een bezoek waard zijn.

FortLunetten

Lunet II, Utrecht

Lunet II

Na het succes van vorig jaar organiseren we opnieuw een rondleiding bij Fort Lunet II tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september. 

Deze forten (Lunet l, ll, lll en IV) maakten deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en beschermden de stad Utrecht tegen vijandelijke aanvallen.

Een van de hoogtepunten van de rondleiding is de reconstructie van kazemat D, ook wel bekend als ‘fort van het verval’. Deze ruimte wordt momenteel klaargemaakt voor verhuur voor maatschappelijke doeleinden. 
Daarnaast bieden we een unieke kans om mee te helpen met het bouwen van de nieuwe bijenburcht, ter versterking van de ecologie in het Lunettenpark.
Bovendien kunt u de door ons gerestaureerde bekledingsmuren van Lunet II bewonderen en staan we klaar met een kopje koffie of thee!

🗓 Zaterdag 14 september 2024
🕰 10.00 uur – 16.00 uur
📍 Koningsweg 133C, Utrecht



 

Lees meer over de Lunetten
Vleuten, Torenpleinkerk

Torenpleinkerk, Vleuten

Torenpleinkerk

Komende zaterdag tijdens Open Monumentendag krijg je de unieke kans om samen met een van onze collega's de steigers te beklimmen. 

Maak gebruik van deze bijzondere gelegenheid om de restauratiewerkzaamheden van de Torenpleinkerk in Vleuten van dichtbij te bekijken. Twee verdiepingen zijn toegankelijk: bij de voet van de kap en rondom de galmborden en wijzerplaten.

🗓 Zaterdag 14 september 2024
🕰 10.00 uur – 15.00 uur
📍 Schoolstraat 5, Vleuten

* Voor de veiligheid is de minimale leeftijd om de steigers te betreden 18 jaar. Zorg ook voor stevig schoeisel.

Ook de moeite waard

 

  • De transformatie van het voormalige Tivoli aan de Oudegracht in Utrecht 
  • Het unieke Fort Isabella terrein in Vught, waar we al verschillende kazernegebouwen hebben herbestemd

Bezoek de website van Open Monumentendag voor meer informatie en openingstijden.